Letisko Nitra – 7.-8. júla 2017. 

Majstrovstvá Slovenska v presnosti pristátia sa po troch rokoch presunuli na letisko do Nitry, no opäť sa organizovali pod našou záštitou padaj.sk v spolupráci s PKSNA a letiskom Nitra.

Program tejto sútaže bol stanovený na piatok 7.júla od obedných hodín a na sobotu  8.júla. V prípade nevhodného počasia bola ešte v zálohe náhrádná nedeľa 9.júla. Čo sa týka účasti, tak tohto roku bola slabšia v porovnaní s predošlími ročníkmi. Po krátkej prezentácií sútažiacich a vylosovaní poradia sa dvanásť presnostiarov začalo pripravovať na prvý let, ktorý bol v naplánovaný na 13:30.

Medzi týmito dvanástimi sútažiacimi sme mali štyroch domácich parašutistov. Jána Vrbického a Pavla Urbana v tíme Padaj.sk A, a Petra Jakubu s Pavielom Jankovičom v tíme Padaj.sk B.

Vzhľadom na priaznivé počasie sa stihlo v piatok poobede skočiť 7 sútažných zoskokov, ktoré parašutistov preverili poriadne zo psichyckej ale aj fyzickej stránky. Predsa len nieje úplne bežné skočiť sedem zoskokov behom pol dňa pri maximálnom sústredení za výborným výsledkom. No pohoda v tíme Padaj.sk A  uľahčila chlapcom odskákať výborné výsledky. Sútaž pokračovala v sobotu ráno. Jedno kolo stačilo na ukončenie sútaží v družstvách. To znamená že po ôsmych zoskokoch s obrovským náskokom vyhrávajú chlapci z tímu Padaj.sk A a náš druhý tím Padaj.sk B obsadzuje tretie miesto! Ste borci a gratulujeme! 

Čo sa týka sútaže jednotlivcov tak tá pokračovala následne semifinálovým kolom, do ktorého postúpili prvý ôsmi sútažiaci a finálovým kolom, v ktorom si porovnali sili najlepší štyria sútažiaci. Svoju výbornú formu potvrdil náš, juniorský reprezentant Pavol Urban, ktorý sa stáva majstrom Slovenska so svojim novým rekordom a to len 11cm na 10 zoskokov! S obrovskou radosťou nám pomohol aj Janko Vrbický, ktorý si len s rozdielom 2cm berie druhé miesto! 

Bilancia z týchto majstrovstiev je skvelá : 3x zlato, 1x striebro, 2x bronz pre parašutistov z Očovej! 

Výsledky si môžete pozrieť na fotkách. :) :)

JednotlivciJanko_vrbický

výsledky_jednotlivcivýsledky_tímy